Auto en kofferbakmatten gids

Ben je op zoek naar fantastische automatten en wil je de beste deal, de beste waarde of het top-of-the-line model? Dan is het zaak om in de eerste plaats te weten wat je precies zoekt. Een standaard mat kan een standaard oplossing bieden en als je dat zoekt, dan is dat waarschijnlijk een topdeal voor je.

Het wordt echter anders als je speciale wensen hebt en eisen stelt waaraan een mat moet voldoen. In zo’n geval biedt een standaard mat nooit de gevraagde oplossing. Daarom is het zaak om even stil te staan bij de belangrijkste functies van de automat. Die je tevens ook in de kofferbak kunt plaatsen.

Bescherming vocht

De seizoensgebonden automatten in het voertuig bieden bijvoorbeeld niet alleen een stukje decoratie. Ze dienen een doel. De perfecte vloermatten zouden er niet alleen goed uitzien, maar beschermen het voertuig tegen vocht, vuil en strooizout.

Dit is niet alleen bedoeld om je tapijt te behouden, maar kan zelfs de corrosie bestrijden die je auto in de loop van de tijd beïnvloedt. Dat is de reden waarom het kiezen van de juiste auto-matten een zeer belangrijke stap is.

Dit betekent dat deze matten kunnen omgaan met elke weersomstandigheden en je zou ervoor moeten zorgen dat de juiste matten in het voertuig zijn geïnstalleerd. De beste optie is om een automat van  hetzelfde merk als je auto te hebben. Dat is ook de reden dat de grote merken eigen automatten aanbieden. Het is ook een goed idee om achterin een kofferbakmat van rubber van hetzelfde merk als je auto neer te leggen. 

Seizoensmat

De seizoensmat in de zomer zou er heel anders uitzien dan in de koudere maanden. Het zomerweer is eigenlijk een stuk droger en er is niet veel neerslag om mee om te gaan.

De wegen blijven rustig schoon en je hoeft niet om te gaan met modder en vuil in de auto. Dus een dunnere mat zou in dat geval afdoende zijn. 

Het is niet alleen zo dat de zomermatten er goed uitzien, maar ze houden ook het vuil tegen en zorgen ervoor dat het vuil niet door het hele voertuig verspreid wordt. De onderkant van deze matten is over het algemeen ontworpen uit rubber of kunststof, zodat een sterke en duurzame basis kan worden gevormd.

In de kofferbak is een kofferbakmat van rubber een uitstekende optie, omdat het water opvangt en zo de corrosie in de kofferbak tegen gaat.

De koude weersomstandigheden

Zodra het tijd is voor de winter, komt er de noodzaak om een ​​andere auto-mat te installeren om de vloeren schoon te houden. De wintermatten zijn veel dikker, maar hebben vaak een zwaar ontwerp. Er is ook een plastic of rubberen lip rond de rand van de mat.

Dit zal helpen om de regen, sneeuw, vuil en zout te vangen en voorkomt dat ze over de vloer morsen. Dit is vrij belangrijk omdat het bijhouden van zout en vocht belangrijk is. Deze worden opgevangen onder de matten en hebben een enorme invloed hebben op hoe de voertuigen in de loop van de tijd roest of corrosie kunnen weerstaan.